valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Mustikoiden aikaan

Minä sain eilen ihania vieraita, joita en ole nähnyt vuosiin. Kaksi kolmesta ala-aste ja yläaste aikaisesta parhaasta ystävästäni. L on asunut vuosia Espanjassa, S Ivalossa ja valitettavasti kolmas meistä oli juuri lomamatkalla eikä siis päässyt paikalle. Mutta me kolme treffattiin ja näin myös tyttöjen ihanat lapset! L:n lapsia olen nähnyt vain kuvissa ja nyt ekaa kertaa "livenä". S odotti nuorimmaistaan viimeksi, kun hänet tapasin ja nyt näin siis tämän pellavapäänkin.
Lapsille kelpasi jätski ja me aikuiset nautiskeltiin mustikka-kardemumma kakkua. Yllättäen Lindan kirjasta. Ihana ohje, hiukan erilainen kuin kakut yleensä. Ja mustikan ja kardemumman makuyhdistelmä oli aika upea! JA mikä parasta kakkupohjaa ei tule ollenkaan rasvaa! Kakku on siis  rasvaton :)

 
Kardemumma-mustikkakakku
 
 
Kardemummakakkupohja:
3suurta munaa
3dl sokeria
1dl maitoa
2tl vaniljasokeria
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1-1,5tl kardemummaa
 
Mustikka-vaniljahillo väliin:
n.1litra tuoreita mustikoita
2dl hillosokeria
1dl sokeria
1 vaniljatanko
 
Jogurttikuorrute:
4dl kuohukermaa
2dl turkkilaista jogurttia
1rkl sokeria
(tällä sokerimäärällä kuorrutteesta ei tule makea, lisää siis sokeria jos haluat makean kuorrutuksen)
Kuorrutetta tulee siis myös väliin, siksi noin suuri määrä.
 
Kakkupohja:
Vuoraa leivinpaperilla n.15cm vuoka pohjasta ja "seiniltä". Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinaan. Paista 175 n.50 min.
 
Hillo:
Laita mustikat ja sokerit kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet mustikoiden joukkoon. Laita koko vaniljatanko myös seokseen. Anna hautua miedolla lämmöllä 10-15 min. Jäähdytä hillo.
 
Kuorrute:
Sekoita kerma, jogurtti ja sokeri. Vatkaa kiinteäksi vaahdoksi.
 
Kakun kokoaminen:
Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaa. Laita pohjalle kermaseosta, mustikkahilloa ja kakkulevy. Toista. Päälimmäiseksi kakkulevy. Kuorruta koko kakku kermaseoksella ja tasoita tasaiseksi. Tee sitten halutessasi kuvioita kuorrutteeseen. Minä tein kakun pinnan ottamalla seosta pikkulusikan kuperalle puolelle ja "pyyhkäisemällä" kuorrutteen kakun pintaan. Koristelin pinnan pensasmustikoilla, jotka eivät värjää kermaa.
 
Pupunen on onnellinen porkkanamaamme antimista!!
 
Nähdään rakkaat, Jenny
 

2 kommenttia:

  1. Tuotahan täytyy kokeilla ensi viikonloppuna kun pidämme pienimuotoisen juhlan kesähuoneeni valmistumisen johdosta ;D Herkkukuvat saa veden kielelle ! Ihana on aina lapsuuden ystäviä tavata, liian harvoin vaan nähdään ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku oli kyllä ihana!! Vähän "uutta verta" tavallisiin kermakakkuihin verrattuna. Suosittelen kokeilemaan ehdottomasti. Tai enpä minä tänne huonoja ohjeita laitakaan, vaan omia suosikkeja :)
      Onneksi nykyään on facebook, niin saa reaaliajassa jotain tietoja lapsuuden ystävistä!! Muuten yhteydenpito tuonne Espanjaankin olisi paaaljon hankalampaa!
      Onnea uudelle kesähuoneelle Riitta!

      Poista

Kiitos, kun ilahdutit minua tervehdykselläsi!