valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Marengit

Isäni rakastaa marenkia. Isäni rakastaa myös Fazerin Sinistä. Niinpä viime yönä tein hänelle lahjaksi marenkeja joihin sekoitin sulatettua suklaata. Jätin ne keskeltä hiukan "sitkeiksi", mielestäni ne ovat parhaita niin!

Suklaamarengit
5 kananmunan valkuaista
2,5dl sokeria
0,5-1 levyllinen suklaata sulatettuna

Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri pikkuhiljaa vaahdottamisen aikana.
Kääntele sulatettu suklaa vaahtoon.
Hauskan raitaisia marenkeja tulee, kun ei sekoita suklaata vaahtoon kovin hyvin ja kunnolla.
Nostele lusikalla pellille tai pursota.
Paista 130 asteessa ainakin 45 minuuttia.
Anna jäähtyä kokonaan ennen irroitusta leivinpaperista!

Jenny

2 kommenttia:

  1. Nam ! Enpä ookaan älynny koskaan suklaalla maustaa marenkeja,tota täytyy kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile Riitta ihmeessä!!! Niistä tulee suussasulavia!! Tosin tuon kokoisia könttejä minä pidin uunissa reilun tunnin! Takuuvarmasti uppoaa vauvasta vaariin:)

      Poista

Kiitos, kun ilahdutit minua tervehdykselläsi!