valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

perjantai 17. tammikuuta 2014

tammikuun tomaattikeitto

Nyt ollaan sellaisissa pakkaslukemissa, että huopikkaa, toppahousut ja untuvatakit on otettu jokapäiväiseen käyttöön! Ihanaa, minä tykkään! Lunta tosin saisi tulla enemmän...
Keittiössä tuoksuu lempeän tulinen tomaattikeitto ja olohuoneessa freesiat ja hyasintit! Kyllä, sain vielä pari valkoista hyasinttia tutulta kukkakauppiaalta, enkä voinut kieltäytyä!

Tomaattikeitto

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä (minä laitoin 3)
1 punainen paprika
500g paseerattua tomaattia
3 tomaattia
2-3dl vettä
kasvisliemikuutio
1 chili
3 aurinkokuivattua tomaattia
75g tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomaatti)

Kalttaa tomaatit. Eli tee pohjaan viillot ristikkäin (ei kantapuolelle) ja laita kiehuvaan veteen puoleksi minuutiksi. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Halkaise puoliksi ja poista siemenet.
Paloittele sipuli, valkosipuli, aurinkokuivatut tomaatit, paprika ja chili. Lorauta kattilan pohjalle aurinkokuivattujen öljyä ja voita. Kuullota sipulit. Lisää loput kasvikset ja paseerattu tomaatti. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Anna hautua hiljalleen 20-30 minuuttia. Lisää tuorejuusto.
Soseuta keitto ja tarvittaessa siivilöi ja mausta suolalla.
Nauti krutonkejen kanssa.


Mä nappaan nyt porkkanakakun kainaloon ja lähden ystävän luokse päiväteelle!
Lämpöä pakkaspäivääsi!

Nähdään rakkaat, Jenny

6 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään niin täysillä tästä pakkasesta, ihanaa. Ja ihanalta kuulosta myös tuo tomaattikeitto, nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja nyt se talvi tuntuu vielä ihanammalta, kun sitä joutui odottamaan niin kauan!
      Suosittelen todella kokeilemaan tätä keittoa. Ja muunnella, enemmän chiliä, erilaisia tuorejuustoja ymym!!

      Poista
  2. Talvi on minustakin mukavaa aikaa.... siis tälläinen talvi, kun on pakkasta..:)

    VastaaPoista
  3. Aah, tomaattikeittoa voiskin vihdoin tehdä :) Meillä tehtiin eilen broilerikeittoa, jossa tulista tandooritahnaa, ihanaa sekin pakkaspäivään, lämmittää mukavasti! Rapsakkaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Chili on niin ihanaa, se on se viimeinen kärki ja "heat". Teidän keittokin kuulostaa niin ihanalta. Mä mietin itsekin kuutioida tuonne tomaattikeittoon kanaa, mutta se on kyllä parasta noin! Saatan joskus kokeilla...
      Iloista viikonloppus teillekin!!

      Poista

Kiitos, kun ilahdutit minua tervehdykselläsi!