valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

maanantai 5. elokuuta 2013

Ranskalaisittain...

...kaikki kuulostaa paljon hienommalta! Minä tykkään hirveästi aina tanskalaisista ruoka-, puutarha- ja sisustusohjelmista, mutta nyt ne ovat saaneet brittiläisen kilpailijan! TV 1:ltä tulee torstaisin hiukan erilainen ruokaohjelma, jossa nuori nainen, punaisine huulineen kokkaa järjettömän pienessä asunnossa ranskalaista ruokaa. Uudella tatsilla, jotenkin hirmuisen freesisti. Pariisissa, yhdessä lempikaupungeistani. Tämän päivän lounaan nappasin ohjelmasta, jota pariisilaisetkin usein nauttivat juuri lounaaksi. Kyseessä on Croque madame. Eikö kuulostakin hienolta?! No, jos kerron teille, että tällä tarkoitetaan eräänlaista lämmintä leipää, niin johan arkipäiväistyi! Neiti punahuuli teki ne muffinssipellille ja niin minäkin.
Mutta eipä silti, kannattaa kokeilla!! Sinapilla maustettu valkokastike oli ainakin meidän leivissä uutta ja sopikin niihin hirmuisen hyvin! Lisäksi minä käytin viime viikolla ostamiani viiriäisen munia, jotka olivat juuri sopivan pikkuisia. Salaatin kanssa hujahtivat nopeasti lautaselta.
Jälkkäriksi leivoin ihania vaniljapullia.
(ihan perus nettipullaohjeella ja vniljakastiketta väliin)
Päälle tein vehnäjauhoista, sokerista ja voista muruseoksen, jota äitini laittoi aina pullien päälle, kun olin lapsi. Se paistuu pullien päälle rapeaksi herkuksi.
 
 
Vielä tämä viikko on lomaa jäljellä. Ihan hurjan nopeasti meni taas kesä ja 11 viikkoa lomaa! Toisaalta ihanaa, että alkaa työt ja mikä ihaninta, kesä ei kuitenkaan vielä ole ohi!
 
Iloista alkavaa viikkoa!
 
Nähdään rakkaat, Jenny


1 kommentti:

  1. Oi nam. Kuulostaa täydelliseltä, sekä leivät että pullat.

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit minua tervehdykselläsi!