valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Mustikkainen pull a part-pulla

Ennen Ahvenanmaan lomailun kakkososaa haluan jakaa teille yhden trendiherkun ohjeen, jonka näin mustikka-aikaan täytin mustikoilla. Täytteeksi käy toki mikä vain, mieleen tulee syksyyn sopiva omena-fariinisokerikompotti esimerkiksi.
Pulla sinänsä ei ole mitenkään erikoinen tai "uusi", vaan sen toteutus.

Pull a part-pulla
(tällä ohjeella tulee iso pulla, noin 40cm halkaisijaltaan)

peruspullataikinaa maustettuna vaniljasokerilla 900g
eli kolme 300gramman palleroa
(jos haluaa tehdä pikkuruisen tee esim. 3x 100g)
(itselläni ei ole mitään "perintö"pullaohjetta, eli katsoin pullataikinan ohjeen vehnäjauhopussin kyljestä!)
Kauli kolmesta pallosta pyöreät, saman kokoiset levyt, reilun puolen sentin korkuiset.

Täyte:
("Viralliseen" pull a partiin tulee täytteeksi jotain muuta, mutta minun oli pakko soveltaa, kun en jaksanut lähteä kauppaan :) Ja jääkaapissa oli rahkaa.)
1 purkki Valion rasvatonta rahkaa
sokeria oman maun mukaan (minä laitoin n.3rkl)
1,5tl vaniljasokeria
1rkl vaniljakreemijauhetta (ei ole pakollista)

Mustikoita (sokeria)


Levitä ensimmäisen levyn päälle rahkaseosta ja ripottele päälle mustikoita. Laita seuraava levy päälle ja toista. Kolmas levy päälimmäiseksi.
Leikkaa veitsellä 12:sta osaan (minä tein vain 10 ja se oli liian vähän! Paloista tulee liian isoja.), pohjaan asti, muttei keskelle.
Kierrä kaksi-kolme kertaa jokaista palaa, vierekkäisiä eri suuntiin. Kierrä kaikki palat.

Voitele munalla ja voit halutessasi ripotella päälle raesokeria. Minä en halunnut, vaan sirottelin tomusokeria valmiina pullan päälle. Makuasia...
Anna kohota hyvin. Paista pullaa 175 asteessa n.30-40min.
Anna hetki jäähtyä. Ja sitten tullaan siihen pullapart-osioon!! Tästä jokainen siis murtaa/vetää itselleen yhden tuollaisen käärön, eikä veistä tarvita. Nautitaan kylmän maidon tai hyvän kahvin kanssa, erinomaisessa seurassa :)


Ensi kerralla lisää Ålandia :)


Nähdään rakkaat, Jenny

4 kommenttia:

  1. Onpa mielenkiintoinen ja helppo ohje, tätä täytyykin kokeilla kun seuraavan kerran leivon.

    VastaaPoista
  2. Usko tai älä, mutta vesi heranhti kielelle...siis ihan oikeesit....naamm....ja niin kauniskin!

    VastaaPoista
  3. Täydellinen pulla 😊 tästä tuli mun suosikki.Erimakuisia tietenkin täytyy kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Täydellinen pulla 😊 tästä tuli mun suosikki.Erimakuisia tietenkin täytyy kokeilla!

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit minua tervehdykselläsi!