valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Rhubarb (wannabe) trifle

Tiistai.
Aurinko paistaa.
Shoppailua.
Hyvää ruokaa.
Ihanaa jälkkäriä.
Parasta seuraa (oma poika).
Pönötystä passikuvassa.
Lenkkarihintojen kauhistelua.
Matkahaaveita.
Tuliaisten etsimistä.
Juhannusjärjestelyjä.
Polvisärkyä.
 
 
 
Raparperi"trifle" 
(2:lle)
 
Paloittele 2 pienehköä vartta raparperia. Laita mikroastiaan inkiväärin (tuoretta n.2 raapaisua raastimella tai 1/4tl jauhetta) ja sokerin (3rkl) kanssa. Kuumenna, niin, että raparpereissä on vähän hammastuntumaa vielä!
Mascarponevaahto:
2 keltuaista
1rkl sokeria
Vaahdota huolellisesti.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet keltuaisvaahtoon.
Lisää 1/2 pkt mascarponea.
Sekoita huolellisesti.
 
Vaahdota 2 valkuaista marengiksi.
Lisää vaahdotuksen aikana 1/2dl sokeria.
 
Sekoita keltuaisvaahto valkuaisvaahdon sekaan ja raasta n.1tl limen kuorta.
 
Murenna Digestive keksejä.
 
Kokoa annosmaljoihin; pohjalle vaahtoa, raparperimössöä, keksin muruja, vaahtoa...jne.
Hyyyyvin maistuvaista myös esim mansikoilla tai mustikoilla!
Alkuperäinen ohje lemppari puutarhaohjelmastani Trädgård Onsdag.
 
 
Keittiöapulaisen hassut huulet :)
 
Tällä trifleä etäisesti muistuttavalla jälkkärillä juhlimme tänään myös 200 postaustani! Jonkinlainen virstanpylväs kai sekin!
Me pakataan JoJon jengin kanssa lapset ja koirat autoon ja lähdetään Jyväskylään juhannukseksi! Ihan parasta!!
Aurinkoista juhannusta Sinulle!
 
Nähdään rakkaat, Jenny


5 kommenttia:

  1. Ihana, olen tehnyt vähän vastaavaa, mutta hiukan eri ohjeella, onnea postauksista ja tsemppiä tuohon juoksuun, sitä minäkin yritän harrastaa :)oikein hyvää juhannuksen aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noita ohjeitahan on varmasti niin monta kuin tekijääkin, itsekin hiukan muuntelin tuota Trädgårdenin ohjetta. Ihanaa se on ja pojan uusi lempparien lemppari!
      Ja kiitos tsempeistä :) Juoksisin varmasti enemmänkin, mutta polvet rajoittavat (ja hiukan sekin, että juokseminen on ihan tyhmää). Olen aikanaan harrastanut 12vuotta balettia ja se ei ollut hyväksi, olen huomannut :)Mä lähetän tsempit takaisinkin!!
      Iloista juhannusta sinulle!

      Poista
  2. Slurps! Vesi tuli kielelle. Pakko kokeilla :)

    VastaaPoista
  3. Todellakin, tätä täytyy raparperi-intoilijan kokeilla!

    VastaaPoista
  4. Onpa herkullisen näköistä! Blogissasi on muuten monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen


    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista

Kiitos, kun ilahdutit minua tervehdykselläsi!