valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

tiistai 13. marraskuuta 2012

Askarteluja

Meillä oli toissa iltana melkoinen töttörötehdas ja puolukanvarpu sotku! Joka syksy Jouluksi askartelen paperisia töttöröitä itselle ja ystäville lahjoiksi. Suloiset tötsät täytän itsetehdyillä makeisilla. Useimmiten kovin suklaisilla:)
Puolukanvarpu-varkaissa kävin jo viime viikolla. Aikaisemmin olen tehnyt erikokoisia ja muotoisia kransseja, mutta nyt päätin muuttaa tuttua kaavaa. Tein paksummat köynnökset olohuoneeseen ja ihan ohuet keittiöön. Ohuet teen myös olohuoneen pöydän reunaan, johon ripustelen töttöröitä.
Töttöröt nostin tikapuille Elmerin hampailta turvaan.
 
Töttöröihin tarvitset kaksipuolistta teippiä, ihania papereita, koristeita ja nauhaa. A4 paperistakin saa töttörön. Ylimääräinen pitää leikata vain pois töttöröksi kiepautuksen jälkeen.
 
 
Puolukan varvut kannattaa kerätä vasta ensimmäisten pakkasten jälkeen. Silloin ne pysyvät vihreinä sisällä koko talven. Kransseihin ja köynnöksiin tarvitset varpujen lisäksi ohutta rautalankaa.
 
Ihanaa, telkkari vie mut nyt Downton Abbeyyn:)
 
Nähdään rakkaat, Jenny

8 kommenttia:

 1. En tiennytkään että puolukanvarvut kannattaa kerätä vasta ekojen pakkasten jälkeen. Kiitos tästä :) Kauniin näkönen tuo puolukanvarpuköynnös! Täälläkin pitäis tehdä noita tötteröitä. Jahka saadaan joulusukkatehdas päätökseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanalta kuulostaa Sinunkin tehtaasi. Sukkia minäkin tein viimevuonna, mutta tänä vuonna meidän Joulusukkatehdas ei taida avautua ollenkaan...

   Poista
 2. Juu tötteröitä on tehty ja minun piti hakea mustikanvarpuja mutta en ole hakenut...tosin ei ole yhtään lunta et tänään voisi vielä keritäkkin..
  Ihana tuo köynnös..minäkään en tienny et ne pitää hakea ekojen pakkasten jälkeen..Täytyykin katsoa sillä silmällä samalla kun haen niitä mustikanvarpuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä mistä johtuu, mutta jos hakee varvut ennen pakkasia, lehdet mustuvat nopeasti.

   Poista
 3. Tosi kaunis köynnös! Kiva idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja helppo. Mä taidan olla vähän huonohermoinen sellaisiin vaikeisiin ja aikaa vieviin juttuihin! Siksi mun askartelut on tällaisia:)

   Poista
 4. Kauniin köynnösen olet tehnyt. Joulumarkkinoita odotellessa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Parit muutkin markkinat ajattelin käydä, mutta Milavidan on "kauden" ehdoton päätapahtuma mulle!

   Poista

Kiitos, kun ilahdutit minua tervehdykselläsi!