valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

torstai 31. heinäkuuta 2014

Åland osa 2

Osassa 2 käydään syömässä!
Todella hyvää ruokaa, ihania kakkuja ja leivoksia.

Nautica
Tulopäivänä suorastaan juoksimme hotelliin viemään tavarat ja syömään. Tämä oli ihan hotellimme vieressä ja söimme kaikki pihvit. En tiedä johtuiko huuuurjasta nälästä, mutta ruoka oli tooooodella hyvää! Terassilla sai myös drinkkejä, oluita, salaatteja ja pikku purtavaa. Taustalla näkyy Pommernin mastot, ollaan siis ihan rannassa :)

Svarta Katten (kahvila)
Kinuskinen Pavlova
Tästä suosikki kahvilastani saa makeiden herkkujen lisäksi myös ihania salaatteja! Ulkopöydät on katettu ihanasti puiden varjoon. Rakennus oli sisältä ihanan tunnelmallinen.

Tätä en voinut kerman ja maidon takia syödä, mutta on varmaan tosi hyvää!! :)
(Indigo)
Ihanan Indogon terassilla

Kahvila Ivassa käytiin Ahvenanmaan pannukakuilla

Suloinen, pieni ja tunnelmallinen Bagarstugan
Kakut ovat todella korkeita!

Meidän hotelli Cikada. Minulla jäi hiukan kurja maku heidän aamiaisestaan ja aterimien puhtaudesta, mutta muuten paikka oli kiva

Tähän pieneen merenranta ravintolaan törmäsimme uimarannalle mennessä. En muista paikan nimeä, mutta ihastuin terassikalusteisiin ja laivojen piippuihin! 

Indogon sisätilat. Viimeisenä iltana kävimme syömässä hiukan paremmin. Minusta ei ihan hinta-laatusuhde omassa lohiannoksessa kohdannut, mutta tyttöjen lammas oli loistavaa! Täysin laktoositonta (tai edes vähälaktoosista) annosta ei pääruokalistalta löytynyt, mikä on hiukan kummallista tänä päivänä...

Ihan Indigon vieressä oli pikkuruinen pubi, jossa nautimme yhdet kylmät juomat kattojen korkeudella auringon laskiessa.
(musta kaareva katto on Indigon terassi)


Oma tuliaiseni! Ja nyt harmittaa, kun en ostanut muuta, kun en ole manner-Suomessa tätä idolini Mette Blomsterbergin leivontasarjaa nähnyt.

Nähdään rakkaat, Jenny

tiistai 29. heinäkuuta 2014

Mustikkainen pull a part-pulla

Ennen Ahvenanmaan lomailun kakkososaa haluan jakaa teille yhden trendiherkun ohjeen, jonka näin mustikka-aikaan täytin mustikoilla. Täytteeksi käy toki mikä vain, mieleen tulee syksyyn sopiva omena-fariinisokerikompotti esimerkiksi.
Pulla sinänsä ei ole mitenkään erikoinen tai "uusi", vaan sen toteutus.

Pull a part-pulla
(tällä ohjeella tulee iso pulla, noin 40cm halkaisijaltaan)

peruspullataikinaa maustettuna vaniljasokerilla 900g
eli kolme 300gramman palleroa
(jos haluaa tehdä pikkuruisen tee esim. 3x 100g)
(itselläni ei ole mitään "perintö"pullaohjetta, eli katsoin pullataikinan ohjeen vehnäjauhopussin kyljestä!)
Kauli kolmesta pallosta pyöreät, saman kokoiset levyt, reilun puolen sentin korkuiset.

Täyte:
("Viralliseen" pull a partiin tulee täytteeksi jotain muuta, mutta minun oli pakko soveltaa, kun en jaksanut lähteä kauppaan :) Ja jääkaapissa oli rahkaa.)
1 purkki Valion rasvatonta rahkaa
sokeria oman maun mukaan (minä laitoin n.3rkl)
1,5tl vaniljasokeria
1rkl vaniljakreemijauhetta (ei ole pakollista)

Mustikoita (sokeria)


Levitä ensimmäisen levyn päälle rahkaseosta ja ripottele päälle mustikoita. Laita seuraava levy päälle ja toista. Kolmas levy päälimmäiseksi.
Leikkaa veitsellä 12:sta osaan (minä tein vain 10 ja se oli liian vähän! Paloista tulee liian isoja.), pohjaan asti, muttei keskelle.
Kierrä kaksi-kolme kertaa jokaista palaa, vierekkäisiä eri suuntiin. Kierrä kaikki palat.

Voitele munalla ja voit halutessasi ripotella päälle raesokeria. Minä en halunnut, vaan sirottelin tomusokeria valmiina pullan päälle. Makuasia...
Anna kohota hyvin. Paista pullaa 175 asteessa n.30-40min.
Anna hetki jäähtyä. Ja sitten tullaan siihen pullapart-osioon!! Tästä jokainen siis murtaa/vetää itselleen yhden tuollaisen käärön, eikä veistä tarvita. Nautitaan kylmän maidon tai hyvän kahvin kanssa, erinomaisessa seurassa :)


Ensi kerralla lisää Ålandia :)


Nähdään rakkaat, Jenny

perjantai 25. heinäkuuta 2014

Åland osa 1

Ihana ja rentouttava nautiskeluloma Ahvenanmaalla on ohi! Osassa 1 saatte huuuurjan monta kuvaa merestä ja elämästä meren rannalla. Mun silmin :) Ahvenanmaa yllätti meidät matkailijat hyvin positiivisesti. Ilmatkin meitä suosivat koko kolmen päivän ajan ja saimme kaikki mukavasti myös väriä pintaan. Ainoa miinuspuoli tässä hyvin välimerellisessä paikassa on hintataso, kaikki on hyvin kallista! Shoppailumahdollisuudet ovat myös aika rajalliset, mutta toki jotain pientä tuli ostettua. Puhuimme tyttöjen kanssa moneen kertaan, että tuntui ihan kuin olisimme olleet ulkomailla! 
Så, det här är del 1; vid havet.
Ahvananmaan lippulaivan Pommernin syvyysmitta aluksen perästä

Merimiehille muistoksi, joiden hauta meri on
Merihirviö kalastusveneen keulasta

Solmuohjeet venevajan seinällä

Pommernin keulakoriste

Saatte vielä (ainakin) osan 2, mutta voi tulla kolmonenkin ;) Kunhan selvitän nuo reilut 300 kuvaa kamerasta, jotka matkalla otin...

Nähdään rakkaat, Jenny