valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Perjantain pikku Pavlovat

Tämä viikko on ollut ilmojen osalta suhteellisen kummallinen. Joka toinen päivä paistaa, joka toinen sataa, aamusta iltaan. Me ollaan pojan kanssa sadepäivinä ahdettu itseemme herkkuja sohvalla katsoen elokuvia. Tuon ikäisen lapsen kanssa on hyvä jo katsoa melkein mitä vain, ollaan katsottu muutama rikoselokuva, yksi tositapahtumiin perustuva sotaelokuva ja komediaa. Lapsi olisi halunnut katsoa myös Paranormal activityn, mutta äiti ei uskaltanut :)

Olen viimeisen viikon aikana tehnyt myös monta kertaa pikku Pavlovia. Ne ovat ihanan keveitä kesäherkkuja parhaimmillaan. Eikä olleenkaan niin makeita, kuin voisi kuvitella! Väliin käytin tällä kertaa pakkasesta viime vuotisia mustikoita, kun hoksasin, että niitä oli vielä pari pussia jäljellä.


10-12 kpl:n pikku Pavlovaan tarvitset:
3 valkuaista
2dl Siro Erikoishienoa sokeri
(käytän sitä ihan kaikessa leivonnassa hienomman raekoon takia!)
1tl maissitärkkelystä tai perunajauhoa
0,5tl etikkaa
karamelliväriä

Laita valkuaiset yleiskoneeseen vaahtoutumaan. Lisää sokeri pienissä erissä vatkauksen aikana. Tee kiiltävä, "sitkeä" marenki. Lisää lopuksi vaahtoon jauhot, etikka ja väri. Sekoita vaahtoon.
Pursota massa muffinssivuokiin muffinssipellille ja paista 120 asteessa tunti. Sen jälkeen laita uuni pois päältä ja anna marenkien olla uunissa, kunnes uuni on jäähtynyt.
Ota marengit pois uunista. Vaahdota 3dl kermaa, mausta 1tl vaniljasokeria. Leikkaa marengeilta "hattu" varovasti terävällä veitsellä. Täytä marengin pohja marjoilla ja kermavaahdolla. Laita hattu paikalleen. 
Tarjoa heti! (kermavaahto pehmentää marengin)

Tällä kertaa laitoin violettia väriä, enkä pursottanut kermavaahtoa tyllalla vaan lusikoin, joten tuli vähän "rouheamman" näköinen lopputulos. Mustikat laitoin nyt kermavaahdon alle, pensasmustikat, mansikat ym muut marjat ja hedelmät voi laittaa näyttävästi kermavaahdon päälle.
Huomioithan, että marengit voi tehdä vieraille tai omalle väelle valmiiksi jo vaikka viikkoa ennen tarjoiluhetkeä! 

Ostin Porvoosta tuliaisiksi itselleni pikkuisia, hassuja kortteja. Ripustelin ne valojen seuraksi vanhaan oveen.

Siskoni otti perheensä kanssa äkkilähdön lämpimään ja me saatiin koirahoitolainen. Nuo molemmat mustat nelijalkaiset tuijottaa mua nyt sen näköisenä, että ovat vailla ruokaa ja iltalenkkiä!

Nähdään rakkaat, Jenny

tiistai 10. kesäkuuta 2014

Päivä Porvoossa ja tanssia

Ensin pari kuvaa ulkoilmabaletista, jossa kävimme pojan kanssa. Alku meinasi mennä hurjan vesisateen takia plörinäksi, mutta onneksi tanssijat halusivat meille esiintyä. Kärkkärinumerot kuitenkin ymmärrettävästi peruttiin. Tanssijat ovat kansallisbaletin ammattitanssijoita, joten varaa liukastumisiin ja sairaslomiin ei ole :) Kiertueelle oli otettu mukaan myös paikallisten tanssikoulujen junioreita.
Ensimmäiset 15 minuuttia seisoimme sateenvarjon ja tämän alla ja säästyimme kuivana :)
Junioreita


Minä vaan niiiiiin rakastan tätä kaupunkia!!
Anteeksi, taas kuvia Porvoosta :) Joka kerran kuitenkin jotain uutta!

Riimikon ihana "display". Minusta nuo metalliset pikkuautot ovat ihan hurjan ihania!! Harmi, kun niitä ei ollut saatavilla silloin, kun oma poika oli potkuauto ikäinen...
Riimikon lattiasta oli pakko napsaista myös kuva, kun sattui niin sopivasti olemaan tähtiä :)

By Pia's on avannut vastikään liikkeen Jokikadulle.

Suola-aitat ja ihanat mustat soutuveneet

Restaurant Gabriel oli uusi tuttavuus. Jokikadulla sekin ja täytyy sanoa, että yksi parhaista kanasalaateista, jonka olen syönyt. Ja ihania, hyvin erilaisia pizzoja!! Suosittelen!

Tämän idean varastan :) Vanhoista marjapoimureista oveen kukka"ruukut"



Kotiin palattuani ihastelin luonnon taideteoksia, aamukastetta ja ihania teeruusuja!



Nähdään rakkaat
, Jenny

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Päivän trendi

Jokin aika sitten oli whoopiet, sitten macaronsit ja cronutsit. Ja minä haksahdin ja haksahdan jokaiseen leivontatrendiin.
NYT joka tuutista puskee paahdettu valkosuklaa. Ihana uusi tapa käsitellä valkosuklaata ja se oikeasti paahdetaan uunissa. Minä olen kokeillut sitä jo raparperipiirakkaan (kuva edellisessä postauksessa! En tiedä mitä tapahtui, mutta se onkin ainoa kuva, joka tuossa postauksessa näkyy...), ja toissapäivänä tein siitä kuorrutuksen suklaamuffineille. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen juttu. 
Alkukesän ihania, tuoksuvia kukkia
Valkosuklaa menossa uuniin. Asteita 180 ja n. 8min.

Rapea lopputulos

Muffinien kuorrutuksesta tuli tällä kertaa vaaleanpunaisia ruusuja


Vietin eilisen päivän rakkauskaupungissani Porvoossa ystävän kanssa. Siitä saattekin (TAAS) kuvakokoelman seuraavassa postauksessa.
Tänään menen illalla ulkoilmabalettia katsomaan ja huominen täyttyy hevosista ja haikuista.

Nähdään rakkaat, Jenny

sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Kesän ensimmäinen päivä

Viime päivien aikana minä olen:

Myynyt tavaraa facebook-kirppiksillä

Katsellut ruotsalaisia rikoselokuvia

Leiponut. Melkein yksinomaan raparperia sisältäviä herkkuja

Kylästellyt

Ollut koirahoitajana

Käynyt pizzalla

Paljuillut ystävien kanssa tunteja

Juonut skumppaa

Saanut lapsilta ihania kiitoksia kuluneesta lukukaudesta kukkien, korttien ja suklaan muodossa

Suunnitellut kesäksi ihania retkiä

Lenkkeillyt ja kahvakuulaillut

Ennen kaikkea olen yrittänyt unohtaa sen kamalan "pakon" ja koittanut nauttia kaikesta
(siivoamisessa se ei ole vielä onnistunut)

Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä hain pienen pullean tammani kesälaitumelle, ihan tuohon muutaman kilometrin päähän



Kuva: Normilauantai. Hyvää Kesää!

Nähdään rakkaat, Jenny (kesälomalainen)