valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

torstai 24. huhtikuuta 2014

Pääsiäinen kuvina

Huihai!
Kevään yksi etapeista taasen saavutettu; pääsiäinen.
Meidän pyhät meni aika pitkälti kotona, mutta hiukan ehdittiin juhlia myös 6-vuotiasta kummityttöäni, joka tilasi minulta prinsessakakun syntymäpäivilleen. Ariel toimi yläosana, joka on päällystetty sokerikuorrutteella ja kimalteilla.
Ensimmäistä kertaa tein karitsaa ja kutsuin isäni ja P:n syömään. Taidan perua kaikki puheeni siitä, että lammas maistuu villasukalle :)

Minä en hirveästi pidä rairuohosta ja siksi meillä kasvaa pääsiäisenä ohraa. Tällaiseen ilmiöön törmäsin pitkäperjantain aamuna.
Prinsessakakku päältä ja sisältä :)

Meidän hiekkakasaa muistuttaviin suklaisiin muffinsseihin olivat sukeltaneet pääsiäispuput.


Tärkeimmät kevään etapit ovat kuitenkin puolentoista viikon päässä (JO!!!!). Vapun jälkeen nimiäiset ja rippijuhlat lähestyvät hurjaa vauhtia! Kenkiä, pukuja, lahjoja, mekkoja, kukkajuttuja... kaikkia olen juossut tällä viikolla. Ensi viikkoon ei voi jättää mitään, kun se vappu sotkee viikon. Suuret linjat suunniteltu ja valmiina, hienosäätö tapahtuu öisin päässä ja toteutushetkellä viimeinen silaus. 
Nytkin hyppään "ferrariini" ja karautan naapurikylän lähikaupasta (lue: Ideapark:)) hakemaan silkkinauhaa minun mekkooni ja pohjallisia pojan kenkiin!

Nähdään rakkaat, Jenny mestariorganisaattori :)

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Fiinimpi kutunjuusto ja helpoin pääsiäiskranssi

Minä päivittäisin blogia vaikka ihan joka päivä, mutta... 
Kuka varastaa minun aikaani??!
Joku sanoi, että mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika kulkee!
En kyllä suostu olemaan vielä kauhean vanha!! :)

Eilisen vietin taas Helsingissä. Jo kolmas viikonloppu peräjälkeen, kun siellä käyn! Voisin kohta muuttaa osoitteenikin sinne :)
Siellä kulkiessani käyn aina kukkakaupoissa. Ja olen kateudesta vihreä (ja kaikki sateenkaaren muutkin värit) pientenkin kauppojen ihanasta valikoimasta! Eilenkin bongasin erilaisia narsisseja (EI siis pelkkiä tetejä!!!), kirjopikarililjoja, erivärisiä hyasinttejä ja monia muita ihania sipulikukkia! Ja huomasin olevani oikea sipulikukkafani!
Leikkokukkavalikoima on upean laaja, tulppaanejakin ja ranunculuksia oli vaikka mitä. Perus-settiä olivat myös papukaijatulppaanit, jotka täällä ovat tilaustavaraa. Ja juuri SE tässä onkin minulle se "ongelma". Kyllähän täälläkin saa kaikkea, mutta ne on aina tilattava!! Heräteostoksille ei siis juuri jää sijaa. Ja jos nyt joku ajattelee, että liikkuvatko sitten erikoisuudet, kun volyymi täällä on hurjasti pienempi, kuin Helsingissä, niin olen sitä mieltä, että ihmiset oppivat, kun niitä hellästi opettaa! Ei ole pakko tyytyä pelkkään keltaiseen ruusuun, kun maailma on avoin! If You know what I mean...
Joskus minä vielä sen unelmani toteutan ja perustan oman kukkakaupan/kahvilan!
Ehkä.

Meidän ruokapiiri on lähtenyt lentoon! Ihan mahtavuutta!! En olisi aloittaessani sitä uskonut. Facebook-sivujen avaamisen aikoihin mietin, että jos saadaan 50 ryhmäläistä niin olen iloinen! Iloni on nyt kolminkertainen!
Itse tilasin viime toimituksen yhteydessä kutunjuustoa. Siitä riitti niin salaattiin kuin jauhelihapihvien seuraksi. Alkuun aateloimme sen kuitenkin hiukan ylellisemmin viikunahillon ja saaristolaisleivän kaveriksi. Ihanaa!!

Meillä on takapihalla ainakin 10 isoa, vanhaa koivua. Kovin tuulinen kevät on saanut aikaan sen, että erikokoisia oksia on takapiha täynnä. Pidimme pojan kanssa pihatalkoot ja siihen kuului muunmuassa risujen kerääminen. Suurimmat oksat kannoimme kompostiin, mutta pienemmistä kiepsautin ympyrän vanhoihin rautaämpäreihin. "Kransseihin" en käyttänyt rautalankaa, koska pysyvät ämpärin suulla hyvin muodossaan! Keskelle voikin sitten laittaa narskuja, muscareita ymym hiukan pakkasta sietäviä sipulikukkia. 

Hitsin, hitsi! Hyasintit eivät tottele minua! Tilasin keltaisia hyasintteja poikani rippijuhla- ja siskon pojan nimiäiskimppuihin. Vaikka ne ovat ruukussa ja kylmässä, ne pirulaiset alkavat aueta, vaikka lupaa ei ole annettu! Yksi oli "pakko" jo leikata maljakkoon ja toinen on nyt näinä päivinä kokemassa saman. En valita, tuoksu on mitä ihanin ja väri sopii pääsiäiseen, mutta en tiedä kuinka minun visioni hailun keltainen-vaalean violetti-valkoinen-vaalenvihreä-värityksellisistä kimpuista onnistuu... Elämme jännittäviä aikoja :)


Poika keräilee parhaillaan viimeisiä kirkkomerkintöjä rippipassiin ja minä alan ruoanlaittoon ilman kiirettä. Suloista sunnuntaita!

Nähdään rakkaat, Jenny

perjantai 4. huhtikuuta 2014

Värejä??

Minä alan keväisin aina kaivata värejä. Ihan muutamia vain valkoisen seuraksi sisustukseen ja mustan, harmaan ja tumman sinisen seuraksi vaatteisiin. Ja pieleen menee aina :) Ihailen kaikkea kaupassa, mutta kotiin ei eksy mikään. En ollenkaan pidä keltaisesta, mutta haalean, vaalean keltainen alkaa viehättää auringon myötä. Eikä minulla ole kotona eikä vaatekaapissa sitäkään väriä.
Ranunculus eli jaloleinikki
Viikolla sitten räväytin ja hankin väriä kynsiin :)
Ostin siis uuden kynsilakan, Orchid Mauve-sävyn. Minä tykkään kovasti Mavalan lakoista, ihan jo pelkästään senkin takia, että pullo on sopivan pieni. 
Minun lakkavalikoimani on suhteellisen hempeä ja nuo 4 ovat ehdottomia suosikkejani; jokapäiväisiä arkilakkoja (minua ei juuri koskaan nähdä yleisillä paikoilla ilman kynsilakkaa!!!). Joskus haluan kyllä minäkin säväyttä ja silloin väriä on enemmän. Juhla- ja "special occasions"-värit ovat voimakkaampia. Tosin lähes koko viime kesän kuljin tuossa "Nice" sävyssä, vaikkei kesä ihan yhtä juhlaa ollutkaan :)
Näissä hyvin "värikkäissä" tunnelmissa jatkan sohvalla loikoilua ja vastaanotan viikonloppua.
Sunnuntaina lähden taas Helsinkiin. Tällä kertaa rakkaan kummipoikani syntymäpäiville! Luvassa on taikuutta ja joudunpa puhumaan ruotsiakin :)

En erityisemmin ole mikään lintubongari, mutta joutsenet, kanadan hanhet, mustarastaat ja kurjet minulla on jo bongattuna! Ja yksi sitruunaperhonen! Kevät on oikeasti täällä!

Nähdään rakkaat, Jenny