valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

perjantai 28. kesäkuuta 2013

"Mitäkaapistalöytyy"-jätskikakku

Kauhea makean nälkä. Tiedättekö?!! NYT jotain herkkua! Mitä löytyy kaapeista, niillä mennään.
Perattiin pojan kanssa ensi talveksi mansikat pakastimeen, joten mansuja siis on. Hirveä helle, joten jätskikakku sen olla pitää. Koitan nyt jotenkin ymmärrettävän ohjeen laittaa, kun jämät käytin jääkaapista enkä hirveästi mittaillut.
 
 
Jätskikakku
250g Digestiveja
pikkuisen vajaa 100g voita
 
Murenna keksit ja sulata voi sekaan. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla
ja painele keksimurut pohjaan ja reunoille.
Laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
 
Täytteeseen laitoin:
n.1,5 prk Mascarponea
2,5dl kermaa
puoli purkkia kondensoitua maitoa
mansikoita PALJON :)
(tai raparperiä, mustikkaa ymym)
 
Vaahdota kerma. Kaada sekaan k.maito ja vatkaa sekaan mascarpone. Sekoita joukkoon mansikat
pieneksi murskattuina (esim. haarukalla). Minä vain paloittelin ja mansikat
jäätyivät liian koviksi, sose toimii siis paremmin ja antaa makua enemmän.
Pistä kakku pakkaseen n. 6 tunniksi ja ota n. puoli tuntia ennen tarjoilua huoneenlämpöön.
Koristele kermavaahdolla, mansikoilla, kirsikoilla, mustikoilla...
 
 
Huomenna Mikki täyttää 1-vuotta!! Tarkkaa ajankohtaa hänen syntymästään ei kai kukaan tiedä, mutta papereissa, jotka saimme Venäjältä mukaan, oli laitettu syntymäpäiväksi huominen ja sen mukaan me nyt elämme. Vaikka se arvio onkin. Mitään hurjia juhlia emme aio järjestää, minä olen kisoissa koko päivän ja poika kaverilla. Rapsutuksia hän saa hiukan normaalia enemmän (mikäli mahdollista) ja luulenpa, että muutaman herkunkin!
 
Pionit kukkivat aivan upeasti!! Äsken niitä hain maljakkoon ja mietin, että JOS joskus, ikinä, koskaan menen naimisiin, kimppunani on jättimäinen määrä pioneita!
(En ole menossa.)
Ystävältä tuli ihana, odotettu viesti aamusella ja ihanaisen A:n kanssa olen tässä nyt pari päivää shoppaillut melkein kyllästymiseen asti!
(Ei ole mahdollista!)
 
 
Iloista viikonloppua!
Nähdään rakkaat, Jenny

 
 
 


tiistai 25. kesäkuuta 2013

Puhetta sisustuksesta...

...ja aika paljon sen vierestäkin!!
Selailin taannoin omaa blogiani ja vaikka muutoksia tietenkin tapahtuu ajan saatossa, niin huomasin itse nyt vasta, että minun sisustusblogistani on viimeisen vuoden aikana tullut leivontablogi :) Siinä ei kai mitään pahaa ole, molemmat aiheet ovat kuitenkin lähellä sydäntä! Luulen myös, että kun olen sitä talon myyntiä suunnitellut, niin ei ole innostusta täällä enää uutta luodakaan. Vaikka ideoita pää pursuaakin!
Lisäksi olen huomannut melkoisia muutoksia sisustusmaussani! Aina se on ollut sekoitus muutamaa eri tyyliä, mutta nyt olen huomannut katselevani jopa hyvinkin moderneja juttuja! Suurin romanttisuus alkaa siis taittua. Muutamat ehkäpä jopa yltiöromanttiset jutut tulen aina kuljettamaan mukanani kuten muutaman "romunkin", ihanan ruosteisen industrialjutun! Olen aina ollut vähän oman tien kulkija ja yhdistellyt eri tyylejä melko ronskistikin. Siitä kai sitten koostuukin juuri minun tyylini. Vanhojen juttujen keräämistä tuskin koskaan lopetan, koska olen sitä tehnyt koko ikäni, mutta siihen vierelle tulee vaihtuvia elementtejä. Välillä näköjään ruostetta, välillä romantiikkaa :)
Kuvassa uusin projektini. Lahja Ystävältä; mintunvihreät Singerin jalat!! Aivan mahtavat! Pöydän niistä askartelen heti, kun kivuiltani kykenen. Olin eilen Laukossa ja 3 kuinen varsa pääsi yllättämään ja potkaisi hirmuisen kipakasti minua. Iltapäivän makoilin sitten TAYSissa tutkittavana. Kaikki on onneksi ehjää, mutta turkasen kipeää tekee! Muutama hyvin rumasana tuli siinä maassa maatessani kyllä suusta päästettyä :)
Toinen ilon aiheeni tänä tuskaisena aikana (hahhah) on ekat, omat pionin kukat ja suuret pulleat nuput! Viime kesänä istutettu Sarah alkoi juhannuksen aikana viimein avata tiukassa olleita nuppujaan. Pioni on kyllä ihan hurjan kaunis kukka!!!
Juhannus meni ihanasti keskisessä Suomessa murujen kanssa, vaikka melkoista menoa välillä olikin kolmen lapsen ja neljän koiran kanssa. Ilmat suosivat meitä ja pelattiin porukalla jalkapalloa ja käytiin uimassa. Saunottiin tietysti ja syötiin ihan hirvittävän ihania ruokia. Nyt tekisi kovasti mieli juoksemaan, mutta minäpä en saa sen potkun takia pariin viikkoon lähteä juoksentelemaan... :(


Huomasitte varmaan tuolla oikeassa yläkulmassa tuon uuden punaisen "kuvan"; etsi resepti. Minua pyydettiin liittymään tuollaiseen resepti"pankkiin". Nyt blogini on siellä muiden seurana. Itsellekin on siitä kovasti hyötyä, löydän ihania reseptejä JA blogeja, joihin en välttämättä muuten olisi ehkä koskaan törmännyt!

Särkylääkkeen aika, nähdään rakkaat, Jenny

torstai 20. kesäkuuta 2013

tiistai 18. kesäkuuta 2013

Rhubarb (wannabe) trifle

Tiistai.
Aurinko paistaa.
Shoppailua.
Hyvää ruokaa.
Ihanaa jälkkäriä.
Parasta seuraa (oma poika).
Pönötystä passikuvassa.
Lenkkarihintojen kauhistelua.
Matkahaaveita.
Tuliaisten etsimistä.
Juhannusjärjestelyjä.
Polvisärkyä.
 
 
 
Raparperi"trifle" 
(2:lle)
 
Paloittele 2 pienehköä vartta raparperia. Laita mikroastiaan inkiväärin (tuoretta n.2 raapaisua raastimella tai 1/4tl jauhetta) ja sokerin (3rkl) kanssa. Kuumenna, niin, että raparpereissä on vähän hammastuntumaa vielä!
Mascarponevaahto:
2 keltuaista
1rkl sokeria
Vaahdota huolellisesti.
Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet keltuaisvaahtoon.
Lisää 1/2 pkt mascarponea.
Sekoita huolellisesti.
 
Vaahdota 2 valkuaista marengiksi.
Lisää vaahdotuksen aikana 1/2dl sokeria.
 
Sekoita keltuaisvaahto valkuaisvaahdon sekaan ja raasta n.1tl limen kuorta.
 
Murenna Digestive keksejä.
 
Kokoa annosmaljoihin; pohjalle vaahtoa, raparperimössöä, keksin muruja, vaahtoa...jne.
Hyyyyvin maistuvaista myös esim mansikoilla tai mustikoilla!
Alkuperäinen ohje lemppari puutarhaohjelmastani Trädgård Onsdag.
 
 
Keittiöapulaisen hassut huulet :)
 
Tällä trifleä etäisesti muistuttavalla jälkkärillä juhlimme tänään myös 200 postaustani! Jonkinlainen virstanpylväs kai sekin!
Me pakataan JoJon jengin kanssa lapset ja koirat autoon ja lähdetään Jyväskylään juhannukseksi! Ihan parasta!!
Aurinkoista juhannusta Sinulle!
 
Nähdään rakkaat, Jenny


maanantai 17. kesäkuuta 2013

Lenkkimaisemia...

...vai maisemalenkkejä? Kuvia minun vakiolenkkini varrelta, josta reilun puolet aina juoksen ja loput kävelen. Luit oikein; juoksen. Vihaan minä sitä edelleenkin, mutta olen huomannut, että 10km:n lenkki menee paljon nopeammin juosten ;) Ja näillä kakku määrillä on vähän pakkokin, että mahdun kotiovesta!
Aikamoista terapiaa on näissä maisemissa lenkkeillä, oli se tyyli sitten mikä tahansa! Miltä sinun vakiolenkkisi näyttää?
Nähdään rakkaat, Jenny

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Neiti Maisteri

Eilen juhlimme nuorimman siskoni valmistumista kasvatustieteen maisteriksi. Juhlapaikaksi E oli valinnut miehensä perheen mökin, johon on tehty massiivinen laajennus. Ja upea sellainen!
Tänään juhlahumu vaihtuu talkoisiin Laukossa. Hikinen päivä tiedossa ihanien heppatyttöjen kanssa! Illalla vaihdamme S:n kanssa korkkarit jalkaan ja lähdemme öiseen kesäkaupunkiin rentoutumaan :)

Nähdään rakkaat, Jenny

keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Late lunch

Koska kaikille (!) meidän kasvihuoneeseen tarkoitetuille taimille kävi hullusti, päätin tehdä siitä meille kesähuoneen. Tai no minulle. Pojan kanssa nautimme tänään siellä myöhäisen lounaan. Kanapatonkia ja ihanaakin ihanampaa ruusu limonaadia, joka myös tuoksuu ruusulle. Cupcakeja ja prinsessa-leivoksia, joita poika ei tietystikään voinut syödä :)
Ahne joutui paparazzin uhriksi :)

 
 
Nähdään rakkaat, Jenny