valkoista sisustamista, kirpparilöytöjä ja unelmia

perjantai 29. huhtikuuta 2011

Sokerileipuri

Haluaisin olla ammattinimikkeeltäni sokerileipuri. Ihan vain siksi, että se kuulostaa hienolta! Tänään sitä jo hiukan harjoittelinkin, kun tein herkkukeksit loppuun, mokkapaloja ja maailman parhaan juustokakun huomiseksi kylästely viemiseksi. Yle Teemalta tuli 10-osainen sarja, jota ahmin ja tallentelin, jos en ehtinyt heti katsoa. Sokerileipurin parhaat oli ohjelma, jossa tanskalainen sokerileipuri teki toinen toistaan ihanampia makeita leivonnaisia. Taidan olla melkoinen herkkupeppu;)
Brittien häähumusta nautiskelin koko päivän ja siitä intoutuneena laitoin kuvan omasta prinsessasormuksestani! Ihan itse sen itselleni ostin ja vain siksi, että se on niin upea! Willsin ja Katen häät kyllä mielestäni jäivät viime kesäisten ruotsalais häiden varjoon. Vaikka olihan Katekin aivan upea!
Ärrä muuttaa huomenna ja tänään kovin haikeissa tunnelmissa kävin Ärrän tavarat pakkaamassa tallilla. Hiukan tihrustelinkin tyylilleni uskollisena:) Eläinlääkäriltä hain hiukan Domoa, jos pitää ponia rauhoittaa. Kerron sitten myöhemmin, miten muutto meni ja kotiutuminen alkaa.
Ihastelin tänään myös hiirenkorvia, valko-ja sinivuokkoja ja kurkien soidin tanssia. Ihana kevät!
Iloista vappua!
Nähdään rakkaat, Jenny

keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Ihana kevät...

...joka ilmeisesti hetkellisesti viilenee juuri sopivasti vapuksi:( Meillä oli ihana pääsiäinen ystävien, jääkiekon ja hyvän ruuan värittämänä. Minulla on varmasti maailman ihanimmat ystävät!! Ja olen niin onnekas, että ystäviä ja varsinkin hyviä sellaisia on paljon! Pääsiäisenä maistoin myös ensimmäisen kerran kampasimpukoita. Ihan olivat hyviä, mutta tuskimpa ravintolassa tilaisin. Ja mikä parasta joku muu teki kerrankin minulle ruokaa:)
Kovasti olemme lämpimien kelien innostamana siivonneet pihaa, niinkuin ilmeisesti kaikki muutkin. Mies haravoi pihan ja tänään pesi kasvihuoneen ikkunat. Minulla on varmastikin maailman ihanin kasvihuonekin!! Naapurikylän vanhan koulun ikkunoista mies sen veljensä kanssa viime kesänä rakensi. Sen siivoamisesta intoutuneena laitoin kuvatkin. Ensimmäinen on viime syksyltä ja alempi on viime kesältä. Ihanan rehevää vihreätä! Sitä odotellessa!
Hyasintit avautuivat juuri sopivasti pari päivää pääsiäisen jälkeen:) No tietysti parempi myöhään, kuin ei ollenkaan. Hurmaavalle ne tuoksuvat ja ovat niin ihanan keväisessä värissä. Ainoa keltainen, josta pidän. Uusien Hai-saappaitteni lisäksi tietenki!
Vapuksi menemme isolla porukalla ystäväperheen luo kylästelemään ja minut on valittu jälkiruokavastaavaksi. Se minulle sopii! Etsiskelin suosikki resepteistäni jo ne parhaat. Leipominen on kyllä kivaa!
Samalla kun vappu lähestyy, lähestyy myös Ärrän muuttopäivä! Minua hiukan jo hirvittää, kuinka se tuon laitakammoilijan kanssa sujuu ja haikeuttaa lähteä tutulta kotitallilta! Voin vain toivoa, että kaikki menee hyvin... Tallin pitäjän kanssa kyllä eilen sovimme, että pieni rauhoittava humaus on ponille annettava. Se kovasti huojentaa, että uusi talliemomme ottaa meidät avosylin vastaan, eikä ole pelästynyt Ärrän kammoja ja kiimoja!
Tein tänään ihania löytöjä pikku salapaikasta ja niitä alan nyt tuunailemaan ja pesemään. Ehkä niistäkin tulee vielä kuvia jossain vaiheessa.
Tortillat odottavat, joten iltapalalle mars!
Nähdään rakkaat, Jenny
P.s Veteraanipäivän kunniaksi kävin heti aamusella toivottamassa papalleni iloista päivää. Vuonna 2009 hänelle myönnettiin Suomen valkoisen ruusun ensimmäisen luokan mitali kultaristein. Aika ylpeä olen papastani!

perjantai 22. huhtikuuta 2011

Iloista pääsiäistä!

Kyllä tuleekin tuo 4:n päivän vapaa tarpeeseen! Kovin on ollut rankka kevät FEI-rynnistyksen takia ja nyt olen ollut vielä kukkiksella koko 2 edellistä viikkoa valmistelemassa pääsiäistä! Ihanaa se on kyllä, en valita!
Unohdin edellisessä postauksessa mainita, että viime viikonlopun turnauksessa poika oli saanut tsemppari-palkinnon ja se koristaa nyt palkintohyllyä! Kyllä siitä ollaan melkoisen ylpeitä ja vähän juhlimmekin herkkukekseillä, joita nopsaa sunnuntaina pyöräytin.
Nyt on puolestaan isompi J turnauksessa ja kävimme pikku-J:n kanssa aamusella yhden pelin katsomassa. Samalla reissulla käväisimme myös Antin rannassa linnunpönttö talkoissa. Linnunpöntötkin syntyivät, vaikka lapset keskittyivätkin enimmäkseen juoksenteluun kanojen ja kukon perässä, jotka minä sujuvasti päästin epähuomiossa karkuun:)
Alkaahan se aurinkokin kovin sateisen aamun jälkeen näyttäytyä! Koko pääsiäiseksi on luvattu hienoa ilmaa, joten ulkoiltua tulee varmaan paljon. Ei kuitenkaan vielä tänään! Tänään vien pojan isälleni hoitoon ja lähden meidän kiekkoleskien ihanaan tyttöjen iltaan! Luvassa loistavaa seuraa, ihanaa ruokaa ja jääkylmää skumppaa!!
Kiharat hiuksiin, mekko päälle ja juhlimaan!
Nähdään rakkaat, Jenny

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Ihan erilainen juhlapäivä:)

Tänään on suuri juhlapäivä! Molemmat siskoni täyttävät vuosia ja samoin ihanainen balleriina kummityttöni Nallunutturainen. Juhlien piti olla hienot ja upeat, mutta aamulla sain puhelun, että Nallun isoveli oksentaa, joten juhlinta siirtyy. Tosi kurjaa! Oksennustauti on kauheinta, mitä tiedän!! Lahjan kävin kuitenkin viemässä, eteisessä seisten, en tartuntaa vapaaehtoisesti halua:)
Nyt kuvia sitten jo tulee tänne, kiitos eritaitavan pikkusiskoni, joka kävi tumpeloa isosiskoaan opastamassa! Yritän malttaa mieleni, etten laita koko 4000 kuvan arsenaalia kerralla;) Paljon olen blogia varten kuvannut, en tajunnutkaan kuinka paljon!! Sain mieheltä yllätyslahjaksi viime viikolla toisen kameran. Olen oikein tyytyväinen edelliseen ja se on pääasiallisessa käytössä, mutta mieheni on ilmeisesti kyllästynyt kuuntelemaan valitustani liian isosta kamerasta ja toi minulle siis sellaisen käsilaukkuun sopivan! Myöhäinen synttärilahja... Loistopeli kamera on ja nyt se kulkeekin aina mukana. Ja pikkukameraksi siinä on kuitenkin 14x zoomi, joten hieno yllätys oli!!
Viime postauksesta onkin jo kovasti aikaa vierähtänyt! FEI-kisat veivät mehut minusta. Kisat onnistuivat loistavasti! Saimme kovasti kiitosta ja ihan kyyneliin asti liikutuin ruotsalaisen tuomarimme pitämästä puheesta! Ihania ihmisiä, iloista toimintaa ja opimme taas paljon ulkomaalaisilta! Ja kaikkien suomalaisten olisi hyvä oppia käytöstapoja ja nöyryyttä heiltä...
Edelliseen postaukseen lisäsin kuvan hurmaavasta Mårbackenista, joita nyt meillä on 5. Toivon, että saan ne pidettyä hengissä kesään asti:) Kesää odotan muutenkin jo kovasti ja multasormet jo syyhyävät kovasti! Paprikantaimet ovat jo hienon kokoisia ja loppuja siemeniä laittelen ensi viikon aikana itämään.
Tämän postauksen kuvissa on skafferiihin saamani upea vanha ikkuna! Ihana ystäväni sen minulle antoi, kun kuuli suunnitelmistani. Se on siis vielä kovasti suunnitelma, mutta yritän puhua miestä ympäri, että purkaisimme yläkerran portaat kokonaan pois ja tilalle tulisi vanhan ajan ruokakomero. Nyt on siihen ikkunakin jo:) Ja jonkunlainen porras-systeemi kuitenkin pitäisi kai säilyttää yläkertaankin. Yläkertamme toimii siis kylmänä varastona, kun emme tilaa (ainakaan vielä) tarvitse. 
Ulkona on nyt 15 astetta lämmintä! Ensimmäinen lämmin päivä tänä keväänä! Ihan tänään huomasin, että lumetkin ovat melkein kokonaan huvenneet, kyllä se kesä sieltä tulee! Menen siis uuden JDL:n kanssa lämmöstä nautiskelemaan hetkeksi ennenkuin lähden Ärrän kanssa harjoittelemaan trailerissa käyttäytymistä. Surukseni Ärrä muuttaa tämän kuun lopussa uuteen paikkaa, kiimakiertoaan tasoittamaan ja suru siinä on se, että maailman parhaasta paikasta lähdemme, mutta kokeiltava on... Ja salaa toivon, että saamme palata vielä joskus, jos kaikki ei menekään niinkuin suunnittelin...
Ihanaa kevät päivää!
Nähdään rakkaat -Jenny-